Online uitreiking Emergo Innovatieprijs live te volgen op 1 december

Door de aangescherpte maatregelen wordt de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo op 1 december 2021 om 16:00 uur digitaal aan de winnaars uitgereikt. Twee mobiele teams zullen op locatie, onder leiding van juryvoorzitter gedeputeerde Jo-Annes de Bat en jurylid Monique Schoonen (Omroep Zeeland), zowel de jury- als de publieksprijs uitreiken aan de winnaars van de 18e editie van de Innovatieprijs Emergo.

 

De 18e Innovatieprijs Emergo zou tijdens een feestelijk event op de Contacta worden uitgereikt. De oplopende besmettingscijfers, aangescherpte maatregelen en het niet doorgaan van de Contacta hebben de organisatie van de prijs echter doen besluiten de uitreiking via een livestream te laten plaatsvinden. Ook vorig jaar werd de prijs vanwege de geldende coronamaatregelen op deze manier uitgereikt.

Genomineerden

Genomineerden Q- Aviation, Vervaet, Meatless, MST Groep en Fylm maken kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland. De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, ging de afgelopen periode op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten om zich nog beter te verdiepen in de innovaties van deze bedrijven. Daarnaast deden HZ-studenten onderzoek naar de innovaties en verwerkten dit tot een rapport dat gepresenteerd is aan de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Publieksprijs

Naast de juryprijs wordt ook dit jaar een publieksprijs uitgereikt. Op www.emergo-innovatieprijs.nl staan korte video's, waarin de innovaties worden toegelicht en waar men kan stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. Stemmen kan nog tot en met 30 november 2021. Vorig jaar won Hello Container de juryprijs en Traas Ongediertebestrijding de publieksprijs.

Livestream volgen

Tijdens de livestream sluiten de genomineerden via videoverbinding aan en ontvangen we in de studio juryleden en HZ- studenten die onderzoek deden naar de genomineerden. De uitreiking is op 1 december 2021 om 16:00 uur en is voor iedereen live te volgen op: www.emergo-innovatieprijs.nl/uitreiking

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW en Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland is mediapartner. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.