Hoe gaat het nu met; Flikweert Vision

Flikweert Vision was afgelopen jaar dé grote winnaar van zowel de Emergo jury- als de publieksprijs. Naast eeuwige roem en de Emergo bokaal won Flikweert Vision ook een partnership bij Dockwize.

Het verhaal van drie neven 
De neven Martijn en Lars startten 3 jaar geleden Flikweert Vision met een duidelijk doel voor ogen: “Praktische oplossingen ontwikkelen die de agrarische sector kunnen automatiseren en verduurzamen”. Niet veel later sloot ook Stefan, de broer van Martijn, aan die als engineer hielp theorie in praktijk te brengen. Flikweert Vision combineert cameratoepassingen met kunstmatige intelligentie in hun innovatieve oplossing: de ‘Quality grader’. De Quality Grader is een sorteermachine die tot 10 ton aardappelen per uur kan sorteren op kwaliteitseisen die de teler zelf instelt. Dit levert een enorme efficiency op.

The sky is the limit 
Inmiddels zien de jonge ondernemers de vraag naar hun innovatie aantrekken en hebben ze het afgelopen jaar al 30 machines verkocht. Dit jaar verwachten ze minimaal hetzelfde aantal te verkopen. Nu is het tijd om na te denken over groei. Productontwikkeling, andere markten of buiten de grens verkopen, alles ligt open. Een ding is duidelijk: the sky is the limit en aan enthousiasme en motivatie zal het niet liggen. 

Flikweert kijkt uit naar de nieuwe connecties die ze kunnen maken binnen de Dockwize community. 

Wil je meer weten over Flikweert Vision? Bekijk dan hun website. Lijkt het jou ook interessant om Dockwize partner te worden? Neem dan contact op met communitymanager Kitty van Aken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op de website van Dockwize.