De genomineerden

De genomineerden dit jaar waren VKP, Flikweert Vision, Omniboost, Colijn en Reijnpack. De winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022 is Flikweert Vision geworden. Zij gingen er met zowel de juryprijs, als de publieksprijs vandoor! 

 

Bekijk hieronder de video's van de andere genomineerden:

VKP uit Kapelle

Het bedrijf uit Kapelle heeft een prefab geveloplossing ontwikkeld genaamd W.A.N.T. oftewel Waanzinnig Alternatief Naast Traditioneel bouwen. Een houtskeletbouwwand, compleet afgewerkt in de fabriek. De installaties en kozijnen erin en de stenen erop. Op de bouwplaats is het dus plug en play!

 

 

Flikweert Vision uit Ouwerkerk

Flikweert Vision heeft een sorteermachine ontwikkeld die ongewassen aardappelen kan sorteren op basis van kwaliteit. Deze Quality Graderbestaat uit een rollenbaan en een scheidingsmachnie. Camera's registeren de aardappelen en door middel van kunstmatige intelligentie wordt dan bepaald of de aardappel aan de kwaliteitseisen voldoet.

Omniboost uit Terneuzen

Door connectiviteit, data-structurering en real time inzicht kan Omniboost hospitality ondernemers, zoals hoteleigenaren en restauranthouders, veel werk besparen. Omniboost synchroniseert automatisch alle informatiestromen en maakt deze direct beschikbaar voor de ondernemers.

Colijn B.V. uit Goes

Colijn B.V. ontwikkelde de Hi-Care Cloud 2.0 Zorgalarmering & Leefcirkels. Dit is een online platform voor zorgtechnologie en smart sensoring met een speciale app. Deze Hi-Care app kan helpen om ouderen langer veilig thuis te kunnen laten wonen, met behoud van eigen regie.
 
  

Reijnpack uit Sint Philipsland

Heeft een compleet nieuwe oogstlijn geïntroduceerd. De witlof wordt nog wel door mensen geoogst, maar de rest wordt gedaan door robots. Die wegen en verpakken de witlof. Hierdoor kan er veel efficiënter gewerkt worden.