De genomineerden


Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021?

Tijdens de stemperiode van 4 tot en met 30 november 2021 kun je stemmen op jouw favoriete innovatie. Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 zijn:

Q-Aviation
Q-Aviation ontwikkelde de HAPI, de "Helicopter Approach Path indicator". Een systeem waardoor het makkelijker is om een helikopter veiliger te laten landen. De HAPI is een product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen bij de landing.

Vervaet
Het platform Vervaet Connect is ontwikkeld door Vervaet om alle data van hun landbouwmachines te verzamelen. Deze gegevens worden naar een cloud gestuurd en op een platform gezet. Hier kunnen klanten die de voertuigen gebruiken de data koppelen aan percelen waarop ze gewerkt hebben. Ze krijgen daardoor snel inzicht in de kosten per perceel. En daarnaast kunnen ze makkelijker de technische werking van de machine analyseren in verschillende omstandigheden.

Meatless
Meatless ontwikkelde een nieuwe techniek om meel van granen en peulvruchten te maken. Het bedrijf ontwierp daarvoor productiesystemen die in Zeeland zijn gebouwd.

MST Groep
De MST Groep ondersteunt opdrachtgevers in het bedenken, ontwerpen en bouwen van producten. Dat doen zij op een innovatieve manier via 'Lean Engineering'. Daarbij wordt de verspilling van tijd en kosten geminimaliseerd. Ze zijn vooral actief in de mobiele en stationaire machinebouw.

Fylm
Fylm is een innovatief product waarmee een beweegexpert (fysiotherapeut / bewegingspedagoog) van een zorginstelling zijn of haar kennis digitaal kan opschalen door beweegfilms op maat voor in de huiskamers te maken via het online platform Fylm. Met een simpele druk op de knop is er zo altijd de juiste beweegflm voor die specifieke huiskamer op dat moment. 


Breng nu hier uw stem uit.