De genomineerden

Dit waren de genomineerden van 2019: Nemag, RoNik, Kingfish, H4A en EMS maakten kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland. De grote winnaar van 2019 is Nemag met het winnen van zowel de juryprijs als de publieksprijs.

Wat is jouw favoriete innovatie?

In de korte video’s hieronder worden de innovaties van de genomineerden uitgelegd.  

genomineerden zeeuwse emergo innovatieprijs 20193

Environmental Monitoring Systems (EMS) uit Sint-Annaland
Het kunnen monitoren van de hoeveelheid ammoniak is in de veehouderij van groot belang. EMS is genomineerd voor het ontwikkelen van een ammoniak-sensor, dat zorgt voor een goedkope en betrouwbare monitoring, procesbewaking en preventie.

genomineerden zeeuwse emergo innovatieprijs 2019

H4A uit Sas van Gent
Het asfalt waar wij met onze auto overheen rijden is meestal niet duurzaam. H4A bedacht een oplossing om asfalt duurzamer te maken. Dit asfalt is vijftig procent groener gemaakt dan normaal asfalt. Een belangrijk bestanddeel van dit duurzame asfalt is een biologische binder, afkomstig uit de duurzame bosbouw als restmateriaal.

genomineerden zeeuwse emergo innovatieprijs 20194

Nemag uit Zierikzee
Alle grote zeeschepen die de haven inkomen met bulkgoederen, moeten gelost worden. Nemag heeft een nieuwe grijper ontwikkeld om zeeschepen met bulkgoederen, zoals bijvoorbeeld ijzererts, wel tien procent sneller te kunnen lossen. En dat ook nog eens tegen lagere kosten en met een lager energieverbruik. De nieuwe grijper is samen met TU Delft ontwikkeld.

Ronik Inspectioneering- genomineerd zeeuwse emergo innovatieprijs 20195

RoNik Inspectioneering uit Bruinisse 
RoNik bedacht een drone-inspectiedienst. Met deze drone kunnen er inspecties uitgevoerd worden in kleine besloten ruimtes, maar ook op grote hoogtes. Het doel van deze drone is om arbeid in besloten ruimtes te verminderen en werken op grote hoogte te stoppen. De techniek wordt wereldwijd uitgerold.

Kingfish Zeeland - genomineerd zeeuwse emergo innovatieprijs 20192

Kingfish Zeeland uit Kats
Kweken van vis op land, dat gebeurt wel vaker. Kingfish Zeeland gaat een stapje verder door bij het kweken van vis op land gebruik te maken van Oosterscheldewater. Het water wordt continu gefilterd, gereinigd en hergebruikt. Daarom is dit een duurzame manier van vis kweken.

 

Alle filmpjes van de genomineerden

Bekijk hier de playlist van alle filmpjes van de genomineerden: